Thursday, January 8, 2009

cite hari ini

set alarm pkul 5.45 am sbb aku x pk nk pakai baju ape lg pg ni
snooze jam, aku bukak blog2 org dan tkekek2 gelak sblm g mndi pkul 6.15 am
siap2 sume, pkul 7 aku kuar umah
jln jem
blom kuar paya jaras pon dh stuck kt jln
last2 kne nek tren pkul 7.40am
suprisingly org xde la ramai pon
smpi stesen U dlm pkul 8.50 am
tserempak ngn sorg classmate tggu bas nk g um
die kalut2 takut lmbt n merase kagum sbb aku rilex je x kesah msuk lewat
*die xtau aku dh prepare mentally if 'tpakse' x masuk kelas trus, sbb tu aku rilex je.*

lepak2 jap dlm kelas skali dpt notis kelas pagi cancel *siot*
penat je aku bsusah payah bgn pagi2
seb bek aku mndi sblm g kelas *xde kne mengena*

p lepak 11th college smpi kol 1.30 pm smbil menonton 3 cd
cte vampire jijik huduh, cte jiwang yg mengspoilkn mood aku dan cte xsenonoh yg x sempat nk habiskn sbb xselera nk tgk
then p lunch kt API (Akedemi pengajian Islam kot)
dh bsedia kene byr lebih bbanding kawan2 yg lain sbb x pakai baju kurung dan memakai jeans n baju ketat
skali bukan kne byr mahal
rupenye lgsg xde nasik pulak
aku lapa nasik
muke aku ketat
tpakse mkn roti pita dan perut aku mberontak sbb dh xsempat klo nk tggu nasik masak
kelas pkul 2.30 pm mmbe len dh start memakan dgn bsungguh2
dh hmpir seminggu x mkn nasik *kempunan nasik =( *
p tetibe makcik counter charge murah plak sbb nasik xde *bgus2*

mse amek ayam seketul ngn ulam2 *bajet nasik sempat smpai, amek lauk siap2*
ade sorg mamat jambu sengih2
adekah muke aku nmpk sgt seperti pmpuan ketandusan nasik?
agaknye kesian sgt muke aku mse tggu nasik tu kot
p aku dh biase kne pndg semcm if mkn kt sini
mungkin diorg ingt aku alien
mybe aku patut mengikut saranan kawan2 spy pakai telekung jika mkn kt API

lps byr, dr jauh kelihatan mamat jambu duduk bsama2 kawan2 aku
jd aku menuju ke meja dan duduk di sebelah mamat jambu sbb tu seat plg ujung dan xkn la pulak aku nk duduk sorg2 kt meja lain
mamat jambu malu2 nk pndg aku *kawan aku kte mamat jambu mcm kontrol2.hiks*
rupe2nye mamat jambu adalah kawan kpd kawan aku yg diorg nk kenalkn kt aku ngn kawan aku lg sorg sbb kitorg 2 org je yg xpnh jmpe mamat jambu lg
mamat jambu sorg student yg bijak. mungkin bakal ustaz.
ustaz rock sbb wpon malu2, mamat jambu msih lg bole duduk bgelak ketawa ngn aku dan kawan2 yg selalu dipandang smcm kalo g mkn kt API
lps hye2 bye2 ngn mamat jambu
aku xtoleh kiri kanan aku pon memakan roti pita dan ayam cicah sambal belacan ngn ulam

aku.
lapa.
nasik.

lps nasik sampai mamat jambu minta diri nk tapau nasik n blah tp aku x tau g mne
sbb aku tgh khusyuk mkn
pas mkn aku dan kawan2 tkocoh2 blk kelas

kelas adalah bosan
belajar psl ikan talapia
itu je aku sempat tgkp
len aku x tau sbb aku dh lalok mengantuk

lecturer bg kuar awal
aku blk cpt2
smpi umah cpt2
aku sempat tgk sinetron indon, primata cantik dlm 5min smbil meratah lauk2 dan mkn kueh teow sbb aku xmo mkn nasik
pastu aku on laptop dan bborak ngn mek
pastu aku mndi
pastu aku update blog mcm yg aku tgh buat skrg ni
skrg aku rs mengantuk
lps ni aku nk solat, minum air dan tido


sekian.

2 comments:

en_me said...

dah bangun blom.. salammmz

Cik Kmar said...

"*die xtau aku dh prepare mentally if 'tpakse' x masuk kelas trus, sbb tu aku rilex je.*"

hak3, depa xbese kot ponteng. geng2 kite je yg dh bese, siap purposely lg bgn lmbt dlu sbb nk ponteng. hua3.