Tuesday, January 6, 2009

kejutan hangit buat hari ini

hoho
today's gonna be one of the exciting day of my 2009
it was kinda shitty in the beginning sbb nye aku xmkn lunch b4 g class sbb awal sgt
p smpi um dh tlewat tuk mkn2
so i have to go to class with a grumbling stomach *kruk3*

once i reached the class, perut xle lapa sgt
manage a couple of minutes for mengumpat session b4 the lecturer came in
*hohoho*
then ~10 mins after the class has started
jeng jeng jeng
((buss..THIS is the real jeng3))
due to this reason, abes kelas je aku sakit leher since i refrain myself from turning to my right side
((but i skodeng with ekor mata sehingga hampir juling throughout the lecture to tht person))
n i only stare straight forward kunun2 mcm fokus giler
seyesly i felt like a standard 2 student again
n to overcome my consciousness..aku gelak2 poyo ngn org sblh kiri n depan aku yg mne aku rse mcm nk lempang diri aku blk ble aku pk2 psl td
control gile cm kamben tsepit!
cizz

ok i cant talk much abt tht
n i wanna forget abt wut happen in class today
((i'm so gonna b dead if one of my classmate happen to read this blog. hope diorg xkn tau))

so anyway..i was bloody sleepy jst now
thot i wanna take a nap b4 dinner then watch some tv
((tomorrow no class. yippie!))
but ttbe gatal2 msuk fb
i didnt notice at 1st tht i have one fren request
pas dh bpe lame godek2 br perasan
n seriously i was so shocked
it was Dollah!!
sepantas kilat aku sms dyen nk bg tau perkabaran ini

mengimbas memori daun pisang aku ngn Dollah
rse nye aku mule knal die mse 2nd yr
kitorg de amek subject yg same
die mcm nk bkawan ngn aku (or maybe not but aku kan poyo perasan sume org nk bkawan ngn aku) p aku sllu wt2 bz n wt2 x pasan die
keji kn aku ni?

so anyway, aku mule rapat2 sket ngn Dollah mse 3rd year
x ingt le subject pe
p mostly botany la kot
aku rse Dollah minat bcucuk tanam
dgr kate die ade ladang kt kg halaman die kt warnambool tu
mungkin die bcite2 nk jd petani berjaya sbb tu die hafal je sume jenis pokok2
((aku spt biase, lgsg xtau. kes mls bace buku))
die spt biase mmg baik la
aku rse if aku tny2 soklan kt die
mybe die leh terangkn smpai esok pg
n die pon mmg antara student kesygan lecturer esp lecturer2 botany sbb stdnt x ramai dan die sllu dok depan
pastu x penah tdo n x penah ponteng class
klo kne tny soklan..msti die leh jwp
kire pale otak die tu mcm ensaiklopidia bgerak la lebey kurg
p 1 je x bkenan pasal si Dollah ni
die suke sgt pakai bju yg same spnjg mnggu
n Dyen la perasan
die suke je usha2 Dollah, Leman ngn Abun (Leman adalah lab partner Dollah. die sgt cool n sgt ensem n sgt baik. tp kdg2 die poyo jgak)
p aku perasan jgak n aku rse msti die mls bsuh bju
sbb tu die jimat cermat pakai sehelai bju seminggu
seb bek xde la bau pahit ke, bau tengkuk ke bile lalu sblh die

p aku mcm segan2 sket ngn die bile ujung2 sem 1
sbb nye si dyen sllu siku2 aku, wt bunyi ehem2 bile si Dollah lalu sblh
aku riso la plak klo Dollah ingt aku suke kt die kn
padahal aku tau si dyen tu
die nk suh aku jgn kaco si Abun die
sbb tu die sllu kene kn aku ngn Dollah
mcm la aku bkenan sgt ngn Abun (suke sbnrnye, p Abun xcukup ketinggian wpon die bajet cool)
n kitorg sllu usha2 Abun smpai Abun perasan mse kt lab biochem
memule kitorg ingt Abun org Jepon or org Hong Kong sbb muke die Oriental sepet
skali rupenye die org Brunei
patut la if kitorg wt lawak selenge sesame kitorg die mcm leh phm wpon kitorg memekak dlm BM pstu cm kontrol2 sengih
tah pape tah Abun
p malang x berbau, rupenye2 Abun ade awek yg agak cun tp pendek (dyen yg kate, aku xperasan time diorg jln bpimpin tgn wktu nk g lunch ade satu ari tu. situasi tu meluluhkn hati dyen)
p xsangke dh blk msia, bole plak di Abun ni stalk dyen kt fb.
aku rse mybe Abun suke je psg kekasih gelap sorg sbb x mungkin die tkantoi kalo sorg kt Brunei, sorg kt msia. kn?
n aku rse dyen msti rela je kn?
*hoho.matik aku jika dyen bace ni*

eh tibe2 tpesong cte psl Abun plak

ok smbung cte Dollah
mse Lab Plant Bio last sem
aku dpt tau Dollah duduk kt Whitley cllge
dpn umah aku je
so aku ckp la kt die yg aku dok blkg cllge tu je
pstu die ckp die tau
aku tkejut la jgak sbbnye aku xpnh nmpk pon die dkat2 area cllge tu spnjg 2thn aku duk kt the avenue tu
spt biase, dyen wt speculation yg mengatakn Dollah dok skodeng aku dr tgkap bilik die kt Whitley tu
oleh sbb tu aku sllu conscious klo lalu sorg2 nk blk umah
kne kontrol2 xleh kentut2 time bjln takut nnt tserempak ngn Dollah n bau busuk mungkin mengundang malapetaka
n aku jugak tpakse kurgkn bcakap sorg diri spnjg pjalanan pegi n blk ke umah
sbb takut nnt Dollah ingt aku gile meroyan
(oh lupe nk ckp, aku suke ckp sorg2 smbil tsengih2 xtentu psl ble jln kaki pegi atau blk dr uni. mcm org gile kn?)
pstu dyen suke blackmail aku nk jerit2 name Dollah pastu ckp aku suke kt Dollah if die dtg umah kitorg
dh la suasana kt the avenue tu sunyi esp mlm2 bole plak die memekik2
sbb tu aku rse kdg2 mcm si Dollah btul2 ingt aku suke kt die
tah2 die pnh tdengar jeritan dyen yg mcm pmpuan kne rogol tu tak?
iskk..xsanggup aku memikirkn kemungkinan itu

dulu dyen pnh suh aku goda2 si Dollah
x koser aku
skali tsangkut, tpakse aku dok btani kt warnambool
p td aku skodeng fb die, xde la kg sgt aku rse
n die reti men guitar tu!!
wah, sgt sesuatu la Dollah ni
aku ingtkn die budak nerd yg ulat buku
sbb die bcakap sllu mcm xmo keluar suara
mcm sore die plak yg aurat pd aku walhal aku yg xtau malu ngn dyen dok melalak2 dlm kelas mcm tarzan pompuan

hm, last aku jmpe Dollah
mse paper Plant Bio tu
aku xleh jwp pon paper tu sbb nye seminggu b4 paper tu aku demam
aku xleh stdy
bile pegang buku je demam aku dtg
bile aku letak je buku, demam aku ilang
menggatal kn demam aku
so mse last paper tu, aku kuar cpt sbb aku mls nk stay sbb lg stress aku dibuatnye
aku jln2 amek angin then g amek assignment aku kt office
skali tserempak ngn Dollah yg br pas abes jwp exam
die menyuarakn kekagumannye pada aku sbb aku kuar exam hall awl
dan die bsangka baik ngn aku sbb die ingt aku leh jwp ngn mntap
p aku jwp adalah sgt teruk sbnrnye dan die x tahu
n malu la aku nk ckp kt die yg aku xleh jwp kn
wpon aku tau die tau yg aku xleh jwp
*hoho.pathetic sgguh aku*

so lps tu aku aku dh x jmpe die dh
mybe die trs blk warnambool ps abes exam sbb aku cm x nmpk pon die mse graduation tu
nk jgak aku amek gmba ngn die n poyo2 ckp bye2 aku nk blk msia n ks contact no ke ape ke kn
p xde..so itu jelah memori daun pisang aku ngn Dollah

p ttbe ari ni
aku bukak fb
DANG!
ade lak si Dollah
br aritu aku tpikir2 ape die wt skrg
hihihi..bole lah aku stalk die pasni
p aku br nk poyo2 perasan konon die stalk aku kt fb skali rupenye die dh add dayah dulu
cizz..ape la Dollah.
mls aku ngn ko ni

pape pon
hi Dollah!
i hope u r happy Down there with wut ever u r doin
nice knowing u
*Dollah2, bole ke psni aku nk g sne ko sapot accommodation?*
hik3

6 comments:

ty said...

Agak nye dh besar2 pnjang cmni
kalo le ditakdirkan Dollah tu jadi dollah abdullah dan ditakdirkan kena sunat
dia nak x?

itu aku said...
This comment has been removed by the author.
itu aku said...

xsure la plak.
nnt cube la ty p tny die ble dh blk sne nnt

goooooood girl said...

your blog is so good......

Cik Kmar said...

dollah! i miss that name. =p

Anonymous said...

oh soooo he's mr d, not mr.g
HHAHAHAHAH
sape mamat dollah ni?xpenah gossip pun?