Wednesday, March 11, 2009

rajen vs malas

ok..lets start with ummul kitab
al faatihah!

wah! waraknye aku arini

so nway, today got no cls but i went to uni for discussion
mak ckp she'll pick me up from um so i decided to go there by tren la
was hoping tht 8.20's tren not s crowded as 7.20's but lain la plak kesah yg blaku

smpai2 kt komuter i saw this one kakak yg rsenye satu skola kt ssp then ade hbgn bau2 kentut but aku poyo wat2 x nmpk sbb aku x pnh pon nk mesra2 ngn die sejak dibangku psekolahan
*ye. aku adalah sombong. jgn kawan dgn aku.*
then trs proceed to counter to buy ticket dgn muke confident gile. then got announcement saying tht the train was delayed for more than an hour due to some electrical prob btw stsn kepong ngn segambut
*shoot!*
ayah of course dh blk dr hntr n luckily td sggh beli topup kt 7e b4 smpai stsn then trs call emak n asked her to pick me up and send me to um instead
then after abt 10min cmtu ade plak announcement ckp next tren to seremban due in 20min
xtau mne yg btul but i gamble
called emak n said tht tren dh ok n i'll take tren instead
so rush back to counter nk bli tix
the queue was long n lembab but i manage to control my temper n beratur dgn sopan santunnye
then lg 3 org nk smpai turn de plak sorg minah ni duk potong line
aku berasap la kn
aku tggu punye lame n ko senang2 nk potong line
byk cantik muke kooo

then without second thot selambe kodok aku sound
'hellooo...xreti beratur ke!'

then akak in front of me plak yg toleh then tetibe aku tersedar dr lena yg pnjg
sejak bile la aku selambe kodok soound2 org ni?
klo ramai2 bsama2 dgn geng biase la
berani lebey
ni dh sah2 aku sorg tetibe selambe kodok aku sound minah tu
then akak depan aku pon mcm dpt pencahayaan agung n die pon mcm tsedar yg die punye turn telah kena potong so die pn ckp

akak cahaya: len kali beratur la

minah keji : td dh beratur kt sini la bla bla
akak cahaya : xde pon bla bla
minah keji : ah sukehati la.p***m** ko
akak cahaya: p*** ko la

eiii...sesungguhnye si keji itu sgt tdak beradab ok!
nk je aku cili2 kn mulut die kt situ

pakai bju comey2 tudung cun2 p mulut mcm puake

sori la. aku pon mcarut jgak kdg2
p tah la. aku rase kdg2 carutan dlm bm adalah sgt kejam dan bbaur lebey kasar
ape nk carut2 libatkn mak2 ni
keji gile!

dh sah2 ko salah pstu ko nk carut2 kn org plak
ok mybe la ko beratur kt situ b4 tu tp aku xde plak nmpk ko spnjg aku beratur punye lame kt situ
then tetibe ko claim ko dh beratur dulu
byk cengkadak besar lobang idong ko!!

ok klo cmtu aku pon bole ckp
'smlm saye pon beratur kt sini.so suke hati nurani saye la nk beli ticket kt sini'

oh banyaaaakkkk lawa muke aku
msti cmtu ko ckp kn?
*amin!mntk2 muke aku lawa*

mse minah keji tu dok carutkn akak cahaya tu tetibe aku plak jd takut
td kemain berani sound2
xtau apsl..lemah lutut aku n aku plak yg rse nk nangis
buduh kn?!
ahahah

p sian gile akak cahaya tu
xpasal2 ok kne carut
n seyes aku benci ko minah keji!
seb bek aku x ingt muke ko
klo aku ingt..aku cilikn mulut ko!
*wahh..mcm berani!ohok3*

then tren sgt la lembab bgerak (msti sbb minah mulut jahat berat sgt ni)
so smpai2 um aku sgt penat
tp aku tabahkn hati dan aku belajar dgn tekun dan discussion bjalan dgn lancar wpon internet cap sudu um tu mgugat kesabaran aku kejap p akhirnye sume bjln dgn baik

oh sblm tu..lst time aku msuk lbry
org yg jaga pintu tu xks dowh aku bwk beg yg paul frank tu
ape? ko ingt aku nk seludup ke buku2 purba um tu?
buat senget bahu je
p sebagai gadis yg gemar bpura2 ayu dan sopan
aku pon iye kn aje la
aku kuarkn sume isi beg aku then tggl la beg paul frank aku kt luar
oh lupe! botol air pn xdibenarkn
ape kesejadahnye itu?!!

jd utk tdak mahu banana fruits twice
td aku bwk beg yg menyerupai handbag (handbag bole bwk msuk lbry) kepunyaan emak smpai kena sound ngn mak sbb xreti2 nk pulangkn blk
'wah.lawa beg bandung.(mmbe baik ks souvenir dr bandung p aku yg sebat)*
sume sbb nk bwk msuk dlm lbry pny psl.tah ape2.

so td, bukan setakat beg
botol air, biskot, pisang
sume aku bwk msuk dgn bhgia
puas ati aku
nasib baik aku xbwk megi goreng mcm kt percy baxter dulu

then kunun2 nk cr port terbaek utk mbolehkn aku mkn2 smbil wt keje p penuh la plak
nk xnk tpakse la aku duduk tgh2 alam
so nk mkn semekut pon kne kaber2
aku rse td tupperware semekut aku xde la mengeluarkn bunyi yg bising but somehow ade sorg mamat ni dok toleh2 pndg aku
mcm la aku tgh koyakkn buku lbry

kecoh la lu mamat
nk ke semekut aku?
no wayyy..aku lapa ok!

then lame2 aku pon rse bsalah sbb ye la
time tu aku dh sorg2 sbb br abes discussion n mmbe dh msuk cls
xkn la aku nk poyo wt jahat sorg2
nnt aku sorg je yg kne halau keluar lbry
silap2 kne band plak xleh msuk smpi bile2
padan muke aku

so xdpt la aku mkn semekut ngn pisang
tpakse la aku mkn pisang bile dh smpai kt umah
serupe xpyh bwk kn?

pelik ok..system um ni kdg2 mbuatkn aku rse mcm
'hey.apsl la poyo sgt ni'
sori la. bkn nk mengutuk p xkn la botol air pon xleh bwk
mcm la aku nk tumpah2 kn air
klo tumpah pon air masak je
aku pon xde la gatal nk bwk air bandung ke, air cendol ke msuk dlm lbry tu
dulu aku bwk air coke ngn bubble tea selambe kodok je
bkn satu bubble tea
siap beli smpai 5-6 tuk mbe2 skali
heaven gile stdy2 smbil mkn chips ngn minum bubble tea
tibe time gile sket, tapau plak megi goreng ngn fish finger
pehhh..patut la dulu aku sgt rajen
'minyak' cukup

eh ok la
complaint2 pon x gune
sndri yg gatal nk smbung kt um
terime la padah nye

dr aku dok bersenggugut kt sini
adalah lebih baik aku menyiapkn report yg tersangatla mls nye utk aku menyiapkn
lg siiiiiiiiiikit je kama!wat la. pemalas!

ok la
penat la mbebel!

taa!
isk.

2 comments:

ty said...

pesal ko xbawak naik je 3 jari pengakap tu?
mana abcdeFghij ko?biar padan muka minah keji tu..
hahahahhaha dgn ty dgn megat berasap brani=))

kama said...

ahahaha
klo org bwk nek pon bkn minah keji tu phm
kang die ingt org nk angkat ikrar plak
yelorr..ngn korg msti la berani
ramai2..pe nk takut
lgplak..ty ngn megat je
pe la sgtt
ni carutan keji yg xterluah oleh kite
megat je la kot lebey sket dr kite pstu org n lst skali br ty
hey2..tu x berani ke?
org dh sound direct dh tuuu
nk direct mne lg?